Израелската армия публикува нови видеоклипове, за който се твърди, че дават

...
Израелската армия публикува нови видеоклипове, за който се твърди, че дават
Коментари Харесай

IDF: Нови клипове „доказват без съмнение“, че „Хамас“ използват болницата „Ал Шифа“ за база

Израелската войска разгласява нови видеоклипове, за който се твърди, че дават безспорни доказателства, че „ Хамас “ употребяват болницата „ Ал Шифа “ за своя база. Според военните там са откарани заложници още на 7 октомври, а за различен видеоклип се твърди, че демонстрира тунел и шахта от подземната мрежа на групировката.

Стотици километри тунели. Прашно, мрачно и мизерно. Метри над тях се изсипват ракетите на израелската войска

По данните на Израел под болничното заведение е открит тунел, за който се твърди, че е команден център на „ Хамас “. От групировката отхвърлят това. Би Би Си показва, че медията не е съумяла да удостовери без значение, че видеото е от там.

Снимка: IDF

Според армията Ноа Марсиано, 19-годишен боец, е била погубен в „ Ал Шифа “, откакто е откарана там с леки контузии.

На видеото се твърди, че виждаме двама заложници, които са закарани в лечебното заведение, което е най-голямото и най-модерно в Газа. На клипът се виждат и въоръжени мъже, а датата на видеото сочи 7 октомври.

Говорител на израелската войска уточни, че подземията са „ биещото сърце на терористичната организация “

Израелската войска е притискана от международната общественост да отбрани офанзивите си над болничното заведение „ Ал Шифа “ и да даде неопровержими доказателства, че точно там се намира командна база на „ Хамас “. По-рано военните разгласиха различен видеоклип, за който се твърди, че демонстрира тунели под болничното заведение. Тогава те обявиха, че откритието „ явно потвърждава потреблението на медицинския комплекс от „ Хамас “.

Макар интернационалните сътрудници на Израел да поддържат военната интервенция против групировката в Газа, офанзивите против цивилни са грубо подложени на критика. Според данните, които идват от здравното министерство на Газа, следено също от „ Хамас “, броят на жертвите в Ивицата е 12 300, а повече от 2000 души са затрупани под парчета от разрушени здания.

Предполага се, че там са държани заложници, отвлечени след офанзивата на 7 октомври

Конспиративната машина проработи

Много консуматори онлайн се усъмниха в достоверността на фрагментите от вътрешността на болничното заведение „ Ал Шифа “. Причината е… един часовник.

Снимка: IDF

На едната част от видеото виждаме на стената часовник, който сочи 16:09 ч., а съгласно данните от охранителната камера часът е 10:55 ч. на 7 октомври.

Това провокира вълна от рецензии в обществените мрежи и обвинявания, че израелската войска лъже.

При по-внимателно разглеждане на видеоклипа обаче се вижда, че стрелката за секундите на стенния часовник не се движи.

Всичко по тематиката следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР